Ravnebanner (150 x 225)

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Ravnebanneret blev kendt som det mærke hvorunder Danske og andre vikingehære kæmpede i vesterled. Ifølge traditionen blev det syet af sagnhelten Regnar Lodbrogs døtre. Det havde den egenskab at når ravnen baskede med vingerne fik Danskerne sejer. I den tidlige middelalder blev det ført som Dansk nationalflag af bla. Knud Den Store. Selv om Knud var kristen har Ravnebanneret et grundlæggende hedensk symbol. Odins fugl ravnen. Ravnebanneret afspejler nok den prohedenske reaktion der ansporede de tidlige vikingetogter til fks. Lindisfarne, før de udviklede sig til røvertogter og decideret landnam. Der er lidt usikkerhed omkring farven. Nogle steder beskrives det som en sort ravn på hvid dug, andre steder som en sort ravn på rød dug.
Flagregler.
Flagning med Ravnebanneret er ikke underlagt regler for flagning med udenlandske nationalflag. Hvis Ravnebanneret skal opfattes som et nationalflag kan det kun opfattes som et Dansk nationalflag og som sådan må de samme regler gælde for Ravnebanneret som gælder for Dannebrog.
Hvis ikke man opfatter ravnebanneret som et nationalflag men som et religiøst flag gælder de samme regler som gælder for flagning med reklameflag. Det vil sige at flagning med Ravnebanneret midlertidig af få dages varighed i forbindelse med særlige begivenheder ikke kræver indhentning af tilladelse. Det er heller ikke noget krav at have Dannebrog (korsfanen) ved siden af eller på samme stang. Der kan dog være lokale regler på offentlige områder som havne, gågader o. lign.

Yderligere information

Størrelse 60 × 30 × 10 cm
Farve

Rød, Hvid

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.